esmaspäev, oktoober 17, 2005

Toyota & Sustainable Society


RESPECT!
Asi, milles mul polnud aimugi - Toyota asutas juba 1998 uurimisasutuse, mille eesmärgiks on jätkusuutliku ühiskonna propageerimine läbi biotehnoloogia. Nüüd on Toyota Biotechnology and Afforestation Business Department töötanud välja põõsakese, mis absorbeerib NOX, SO2 jms saasta paremini kui tavaline selle liigi esindaja.

See on lihtsalt hämmastav, kuidas taoline uudis mulle mõjus - löök allapoole vööd for sure. Räpa-kommersiaali asemel taoline lähenemine! Ütleme nii, et ma ei imestaks üldsegi, kui ma mõne aja pärast Toyota ostaks..
Üldiselt väga kaval neist. See on umbes nagu IBM, kes annetab aga Rationali juppe Open Source community'le.

Siin ei ole midagi pistmist sellega, et need riikidest suuremad korporatsioonid oleks "hea südamega", kuid selge on, et sellise teoga nende maine tõusis kindlasti kõvasti. Mainekujundajad, õppige (ehk no more NPNK).


PS
AJAX on ikka pop (räägib Google Mapsi peainsener Lars Rasmussen) - Google Maps ehitatakse sellele põhimõttele ümber, Google Office saab olema samuti AJAX.
Lisaks veel rääkis Rasmussen sellest, et Google Earthi porditakse Linuxile.

Tsiteerin: Google's design philosophy centres on end user loyalty not money, going beyond the browser's lowest common denominator, to develop simple Web applications that are as dynamic as native applications, and to launch early and often to learn from users.