laupäev, oktoober 29, 2005

Varajane inhibiitor

Gene Found in Black Death Survivors Stops HIV kirjutab /. viidates originaalile - Mystery of the Black Death toimikule.

Tsiteerides:
Previous methods of treatment interfered with HIV's ability to replicate after the virus has already entered a cell. This new class of HIV treatment, called early-inhibitor -- or fusion-inhibitor -- drugs seek to prevent the virus from ever attaching at all. These pharmaceuticals are still in relatively early stages of development, but certainly stand as a hopeful new method of approaching HIV treatment.

Samas on "uudis" (jutumärgid, kuna on aastast 1996) vägagi lootustandev. See, et sellest pole laiemalt lärmi tehtud, viitab progressi vähesusele või ka droogi kallidusele. Mingi keemilise ühendi poolt jäljendatav geeni (CCR5 mutatsiooni "delta 32") toime ei ole sugugi lihtne, kuid kui see valmis saab, võiks ju see tähendada HIVi leviku täielikku peatamist. Seda loomulikult kuni patsient jõuab maksta.

Kuna ma ei ole kursis esimese generatsiooni anti-HIV ravimite mõjuga, siis ei oska oletada, kas nendel on ka taoline HIVi peatav toime või on tegu lihtsalt tugevalt aeglustava toimega.

Sügav austus ja kummardus taolise tippteadusega tegelejate poole. IT-ga on see hea asi, et seal ei pea tegelema mateeria perverrsustega. Suurem osa tegevusest käib abstraktsel tasandil. Vastupidiselt mehaanikute või geenitehnoloogidega, kes peavad "programmeerima" mateeriat ümber. Katsuge te nanomeetrilistes mõõtudes "assembleerida" endale sobilikke aatomeid ja molekuliblokke.


PS
Antud postitus on tehtud Google Readeriga loetud Slashdoti uudisest, mille juures oli võimalus vajutada "Blog this", mis viis otse Bloggeri logimiseni ja tõi ette blogiposti sisestusvormile. Mainit vorm ei olnud küll WYSIWYG, kuid kuna ma valdan ka HTMLi dialekte, ei osutunud see mulle probleemiks. Mugav oli ntx selectida tekst, vajutada üleval hyperlinki nuppu ja selle teksti ümbere ilmusid a href tagid.
Väidetavalt pidavat olema Google Reader ka AJAX-rakendus. Testin edasi..

Usun, et kui veebirakendused on arenenud tõsiselt mugava kasutajaliideseni, ei taha meist keegi enam olla kinnistatud desktop-rakenduste külge. Seni aga kasutagem FeedReaderit, nagu ka E:r soovitab.